Nieuws
1073217
Nieuws

Weblog van de week

Primaire reflexen

Margaret Mulder (61) werkt als kinesioloog en hielp al heel veel kinderen en volwassenen van hun klachten af. Wil jij weten wat een kinesioloog doet, lees dan deze week haar blog.

Naam: Margaret Mulder

Leeftijd: 61

Beroep: Kinesioloog

Relatie: Getrouwd

Kinderen: drie; 1 meisje 2 jongens

Favoriete website: Youtube

Typische vrouwelijke eigenschap: Het tegelijkertijd kunnen verwerken van allerlei soorten prikkels.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Graag leg ik uit aan verdrietige, vermoeide, soms wanhopige of juist verwachtingsvolle vrouwen  en mannen dat er een fantastische oplossing bestaat voor hun burn-out, vermoeidheid, hun spierpijnen en chronische ontstekingen, hun dolgedraaide of te teruggetrokken kinderen met al hun school- en concentratieproblemen, al die dyslexie, die ADHD, die angsten. Die misschien tobben met het gevoel, ‘waarom lukt het mij niet?’ Of ‘ik weet dat er veel meer in mijn kind  zit, maar waarom komt het er niet uit? Waar komen die nachtmerries vandaan, waarom eet ze niet, waarom huilt mijn baby de godganse tijd? En waarom kunnen de artsen er niks aan doen? Waarom ben ik zo ontzettend labiel, is mijn lontje zo kort?’

Want een onderliggende oorzaak van zulke en nog veel andere problemen is vaak dat iemands zenuwstelsel voortdurend onbewust prikkels afgeeft, waardoor wij onze spieren spannen of verkrampen, niet goed kunnen coördineren, niet goed ons eten kunnen verteren. Prikkels die ons onder de stresshormonen zetten. We  weten dit niet, die prikkels zijn volautomatisch en  wij hadden ze ooit nodig om geboren te kunnen worden en na de geboorte te overleven. Het zijn onze primaire reflexen. Zij zouden al vanaf ons eerste levensjaar onder controle moeten zijn gekomen, onbewust. Maar dat is vaak niet gelukt, en dan verstoren ze alles wat wij doen, want eenmaal aangezet, krijgen zij voorrang boven andere dingen die we doen.

Gelukkig is het mogelijk alsnog op een pijnloze manier zonder medicijnen onze primaire reflexen onder controle te brengen.  Dat is dan ook wat ik doe in mijn praktijk; ik laat mensen (hun brein en  zenuwstelsel, inclusief emoties) alsnog de bewegingen van de reflexen voelen op een manier waardoor ze onder controle komen. Als die  Primaire reflexen eenmaal tot rust zijn gekomen, hoor ik vaak ” Oh zo fijn, ik kan nu doen wat ik wil, en  weet je wat? Ik kan het anderen laten zien ook.