Nieuws
1073223
Nieuws

Mama oorlog

Het is geen geheim dat werkende moeders zich vaak schuldig voelen tegenover de kinderen. Ondanks hun inzet worden ze op de werkvloer vaak met scheve ogen bekeken door kinderloze collega’s, die vinden dat ze harder werken dan moeders met een gezin. Maar is dat zo? Lopen werkende moeders inderdaad de kantjes er vanaf?  

Moeders worden op de werkvloer regelmatig met de nek aangekeken door kinderloze collega’s. Uit een onderzoek uitgevoerd door het tijdschrift Red onder ruim vijfduizend vrouwen, blijkt dat ruim 40% van de kinderloze werknemers vindt dat zij harder werken dan collega’s met kinderen.

Privéleges

De kinderloze werknemers irriteren zich aan de privileges van de werkende mama’s. Zo vinden ze het oneerlijk dat het werk op hun schouders terechtkomt als een moeder met kinderen plots op het thuisfront nodig blijkt te zijn. Daarnaast vinden ze het irritant dat moeders niet of nauwelijks kunnen overwerken en de vakanties voor het kiezen hebben.

Schuldgevoel

Moeders hebben geen weet van de irritaties onder kinderloze collega’s, blijkt uit het onderzoek. Bijna 70% van de moeders keert vol enthousiasme weer terug naar het werk. Geld in het laatje brengen is de belangrijkste reden voor de terugkeer. Toch valt het werken de moeders wel zwaar. Bijna de helft van de ondervraagden kampt met een schuldgevoel tegenover de kroost.

Vind jij dat kinderloze collega's harder werken? Heb je soms het idee dat je te kort doet op je werk? Of irritieer jij je wel eens aan jouw collega's met kinderen?

Praat met ons mee!