Nieuws
1073465
Nieuws

'Campbell altijd al een groot talent'

In het Nederlandse kamp is niemand verbaasd dat Cate Campbell zich bij de WK zwemmen heeft ontpopt als grootste rivale van Ranomi Kromowidjojo op de 100 meter vrij. „We zien haar nu al 4 jaar in het circuit. In 2008 won ze op zeer jonge leeftijd al een individuele medaille bij de Olympische Spelen. Ze is altijd al een groot talent geweest net als Ranomi en dat komt er bij haar nu echt uit”, aldus technisch directeur Jacco Verhaeren.

Campbell kampte de afgelopen jaren echter met veel fysieke tegenslag. Ze moest zich vorig jaar bij de Spelen in Londen vanwege een infectie afmelden voor de 100 meter vrij. Ze miste 2 jaar geleden de wereldtitelstrijd in Shanghai omdat ze zich door ziekte niet voor het toernooi kon kwalificeren.

„Het was al langer duidelijk dat ze veel in haar mars heeft. Ze is een goede, technische zwemster”, stelt Marcel Wouda, de coach van Kromowidjojo. „Ze is zeker niet nieuw in het zwemmen. Ze heeft alleen veel pech gehad en lijkt daar nu mee te hebben afgerekend. Het is alleen afwachten in hoeverre ze in staat is om een finale te zwemmen.”