Nieuws/Binnenland
1073482
Binnenland

Attractieparken boeken succes in vakantietijd

Na een slecht voorjaar richtten attractieparken hun pijlen op de zomer. Hoewel enkele tropische dagen de bezoekerscijfers enigszins drukten, spreken de meeste parken van een prima verloop van de eerste vakantiemaand.

In de Efteling zijn waterattracties zoals De Vliegende Hollander en de Pirana vanwege het warme weer favoriet bij het publiek, constateert een woordvoerder van het attractiepark. Ook zoeken veel mensen verkoeling in het schaduwrijke sprookjesbos en ziet hij dat zij vanwege de verruimde openingstijden in groten getale tot in de late uurtjes in het park blijven. Volgens een woordvoerder stonden ook in Toverland in Sevenum (Limburg) de langste rijen bij de wildwaterbaan.

Begin juli opende Avonturenpark Hellendoorn een waterglijbanenpark. Volgens een woordvoerster zorgde het warme weer ervoor dat het nieuwe park door het publiek met open armen werd ontvangen.

Babydolfijntje

Het Dolfinarium In Harderwijk merkt dat er veel belangstelling is voor het in juli geboren babydolfijntje Baya. Het dolfijntje kreeg veel kraambezoek, zegt een woordvoerder van het attractiepark. Een nieuwe publiekstrekker dient zich bovendien aan, nu dolfijn Nienke „op springen staat”. Nienke is begin augustus uitgerekend en de geboorte van het jong zal de 26e succesvolle geboorte van een dolfijn zijn in de dolfijnendelta in het park. Bij elke geboorte mag het publiek meedenken over een naam voor de nieuwe aanwinst. Via een website wordt een top 30 gevormd, waaruit de trainers een definitieve keuze maken, aldus de zegsman.

De vele schaduwplekken in het bosrijke Ouwehands Dierenpark in Rhenen kunnen de bezoekers met het warme weer bekoren, laat een woordvoerder weten. Ook hier trekken pas geboren dieren zoals de jonge witte leeuwtjes en het zeehondje veel publiek.

Ook de boten van rondvaartbedrijf CanalCompany in Amsterdam zaten door het mooie weer goed vol, zegt een woordvoerster. Het bedrijf merkt dat er door het in april heropende Rijksmuseum extra veel toeristen in de stad zijn.