Nieuws
1073499
Nieuws

Autovisie redactietip: webcams op snelwegen

Komende zaterdag is het weer Zwarte Zaterdag op de snelwegen van Europa. En daarom hebben we een aantal tips hoe je beter voorbereid op pad kunt gaan. Vandaag: webcams.

Snelwegen

Boven praktisch alle snelwegen hangen tegenwoordig camera's. Nu zijn veel van deze camera's voor de toezichthouders, maar een groot aantal is ook gewoon te bekijken.

België:

Zoals je weet is België verdeeld in twee gebieden: Vlaanderen en Wallonië. Zo zijn de verkeerscamera's dus ook verdeeld. De Vlaamse webcams langs de snelwegen zijn hier te bekijken. Waalse webcams kun je hier vinden. De grootste wegen kun je bekijken. Weet je meteen of je vast komt te staan of niet.

Denemarken:

Wil je weten of het druk is op de weg in Denemarken? Dan moet je op deze site zijn. het hele snelwegennet van het land is erop te zien.

Duitsland:

Voor verkeersinformatie moet in je Duitsland op deze site zijn. Wegwerkzaamheden, files, maar ook flitsers staan vermeld. Camera's bekijken kan op deze site nog niet, maar wel op regionale sites, zoals deze van de deelstaat Rijnland-Palts.

Frankrijk:

De Franse wegen zijn te bekijken op deze site. Je kunt er onder andere zien hoe druk de wegen zijn en ook de camera's bekijken, om er zelf een beeld bij te hebben.

Italië:

Deze site heeft camera's op de hele Autostrade van Italië. Bovendien kun je ook hier zien waar het druk is en waar niet. Handig om je route te plannen.

Oostenrijk:

Ongeveer het complete Oostenrijkse snelwegennet kun je zien op deze site. Je kunt ook nog naar keuze wegwerkzaamheden en drukte aanvinken.

Polen:

De snelwegen van Polen zijn te bekijken op deze site. Praktisch iedere snelweg is te zien via de camera's. Sommige regio's kun je inzoomen en verder klikken.

Spanje:

Het snelwegennet van Spanje is op deze site te bekijken. Per snelweg is het aan te klikken en staan er meerdere camera's per sectie.

Verenigd Koninkrijk:

De BBC heeft de meest uitgebreide site als het om verkeerscamera's gaat. Op deze site kun je de camera's vinden door heel het Verenigd Koninkrijk. Werkelijk iedere snelweg kun je zien.

Mocht je vakantiebestemming er niet tussen staan, klik dan HIER.