Nieuws/Binnenland
1073526
Binnenland

Vlissingen bespreekt declaratiegedrag college

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Vlissingen hebben donderdag overleg gevoerd over het declaratiegedrag van gemeentebestuurders. Burgemeester René Roep heeft hoge pension- en huisvestingskosten in rekening gebracht. Verder declareerde hij onder meer een duur bed en andere huisraad. Ook bij declaraties van andere (oud)collegeleden zijn vraagtekens gezet.

Het onderzoek dat donderdag werd besproken, was een zogenaamde quickscan. Die is uitgevoerd door het accountantskantoor Deloitte. Maandag bespreekt de gemeenteraad of er een vervolgonderzoek moet komen. „In principe is de SP voorstander van een vervolgonderzoek”, zegt Sem Stroosnijder, fractievoorzitter van de SP. „In de quickscan ontbreekt nog zo veel informatie dat we niet kunnen concluderen of wel of niet volgens de regels is gedeclareerd.”

Ook de fractievoorzitters Jan Koopman (PvdA) en Coen van Dalen (ChristenUnie) neigen naar een vervolgonderzoek. Van Dalen wil wel dat zo'n onderzoek beperkt wordt tot de huidige collegeleden, omdat de kosten anders te hoog worden. „Als het aan mij ligt, lossen we deze kwestie zo snel mogelijk op, zodat we verder kunnen”, laat Van Dalen weten. „Wat ten onrechte is gedeclareerd, moet worden terugbetaald.”