Nieuws
1073527
Nieuws

Terug in de tijd met Facebook

Facebook test een nieuwe feature waarmee gebruikers in één oogopslag kunnen zien wat zij en hun vrienden precies een jaar geleden deden. Het nieuwsoverzichtfilter ‘On This Day’ toont een lijst met alle content en status updates die op dezelfde datum een jaar eerder werden gepubliceerd.

Een selecte groep gebruikers van het nieuwste Facebook design kan de nieuwe feature al testen, zo meldt Inside Facebook. Al gebruikers de ‘On This Day’ feature aanklikken toont Facebook een omslagfoto van een foto of galerij die op die dag is geupload met de onderkop ‘Wat je vrienden vandaag een jaar geleden deden’. Daaronder verschijnt een lijst met content waarmee gebruikers terug in de tijd kunnen gaan.

De berichten en status updates staan niet in chronologische volgorde, wat de indruk wekt dat Facebook een complex algoritme aan het testen is om er voor te zorgen dat gebruikers in de feature geïnteresseerd blijven.

Facebook heeft bevestigd dat het momenteel bezig is de feature te testen. Het is echter nog niet bekend wanneer de nieuwe functie wereldwijd uitgerold wordt.