Nieuws
1073544
Nieuws

App inkomsten iOS overstijgen Android

Wereldwijd gebruiken de meeste mensen een Android smartphone. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er meer apps gedownload worden uit Google’s Play Store dan uit Apple’s App Store. Apple wint het echter wel van Android als het om de inkomsten gaat.

In het tweede kwartaal van dit jaar werden er tien procent meer apps gedownload uit Google’s Play Store dan uit Apple’s App Store. Apple weet echter meer geld te verdienen met apps. De inkomsten uit apps zijn bij Apple 2,3 keer zo hoog als die van Google. Dat blijkt uit de App Annie Index.

Apple verdient het meeste geld aan apps in de categorie games. Bijna 75 procent van alle app inkomsten komen uit games, en daarmee blijven de inkomsten uit deze categorie stijgen (in het eerste kwartaal was het 70%). Naast games leveren ook muziek en sociale netwerk apps inkomsten op. Bijna de helft van alle app inkomsten van Apple zijn overigens afkomstig van gebruikers uit de Verenigde Staten en Japan.

Amerikanen downloaden de meeste apps in zowel Apple’s App Store als in Google’s Play Store. In de App Store zorgen ze ook voor de meeste inkomsten. In Google’s Play Store geven Japanners het meeste geld uit, gevolgd door Zuid-Koreanen. Amerikanen staan op de derde plaats.

Games zijn in beide app winkels veruit favoriet. In de Play Store volgen apps in de categorieën  Communicatie en Tools op respectievelijk de tweede en derde plaats. In de App Store volgen Amusement en Foto & Video op plaats twee en drie.