Nieuws
1073547
Nieuws

Spotify test DLNA ondersteuning

Een lang gekoesterde wens van veel Spotify gebruikers is ondersteuning van DLNA om muziek van een mobiel apparaat naar bijvoorbeeld de thuisstereo te streamen. Deze wens lijkt snel in vervulling te gaan.

Streaming muziekdienst Spotify bevestigt dat het DLNA ondersteuning aan het testen is. DLNA (Digital Living Network Alliance) maakt het mogelijk bestanden tussen verschillende apparaten binnen een thuisnetwerk te delen. Een lanceerdatum wil het muziekbedrijf nog niet geven.

Apple kent een eigen standaard: AirPlay. Spotify ondersteunt deze standaard van Apple wel. Het is daardoor mogelijk om Spotify bestanden af te spelen via iPad of iPhone en het geluid uit de vertrouwde boxen van de stereo te laten schallen via bijvoorbeeld Apple TV of Airport Express. Via speciale software zoals Airfoil kan op deze manier ook een Windows pc gekoppeld worden. Muziek van Android apparatuur kan naar een stereo worden gestreamd via een bluetooth ontvanger, maar dit is vaak storingsgevoelig en komt de muziekkwaliteit niet ten goede.