Nieuws/Binnenland
1073562
Binnenland

Anne Frank Huis deelt water uit

Het Anne Frank Huis in Amsterdam deelt water uit aan bezoekers die buiten in de rij staan voordat ze naar binnen kunnen. Medewerkers lopen langs de rij om in verband met de warmte gratis water te verstrekken. De gemiddelde wachttijd is een uur, liet een woordvoerster weten. Op piekmomenten kan dat oplopen tot anderhalf uur.

Mensen kunnen ook niet meer de wachtrij omzeilen door de aanschaf van een online ticket. Die kaartjes zijn uitverkocht. Het Anne Frank Huis trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

Ook het Drents Museum in Assen wil voorkomen dat bezoekers uitdrogen. De tentoonstelling De Dode Zeerollen trekt veel belangstellenden, waardoor zich dagelijks een rij voor de ingang vormt. Op vrijdag krijgen de wachtenden water, waarvoor het museum de handen ineengeslagen heeft met Waterleidingmaatschappij Drenthe.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam verstrekt (nog) geen water. De wachttijd bedraagt nog geen halfuur, verklaarde een woordvoerster. Er zijn wel hostesses die de boel in de gaten houden. Het is niet rustiger dan anders in het museum, waar elk jaar zo'n 1,5 miljoen mensen over de vloer komen. „Mensen blijven niet weg vanwege de hitte.”

Bij het Rijksmuseum in de hoofdstad staat geen lange rij en zijn er dus ook geen wachtende dorstige bezoekers.