Nieuws/Buitenland
1073567
Buitenland

Leven telefoondief op straat

Een Duitse vrouw wier smartphone tijdens vakantie op Ibiza werd gestolen, laat sinds kort de hele wereld meegenieten van het wel en wee van de telefoondief. Alle foto’s en video’s die de jongeman met haar telefoon maakt, worden namelijk automatisch geüpload op de computer van de Duitse. De vrouw heeft direct een blog aangemaakt om de dief aan de schandpaal te nagelen.

,,Dit is het inspirerende verhaal van Hafid uit Dubai, de sukkel die mijn telefoon stal”, zo luidt de ondertitel van de Tumblr-blog die de Duitse uit wraak speciaal voor de gelegenheid heeft aangemaakt. Daarin voorziet ze alle foto’s en filmpjes die Hafid met haar telefoon maakt- en dat zijn er behoorlijk veel- van snedig commentaar. Zelf heeft de jongeman zo te zien geen flauw benul dat zijn leven op straat ligt.

De Duitse had het populaire Dropbox op haar telefoon geïnstalleerd. Dat programmaatje zorgt ervoor dat alle bestanden van de telefoon direct worden geüpload naar een online account. Die functie kan je natuurlijk ook uitzetten, maar zo snugger is Hafid blijkbaar niet. Een paar maanden nadat haar telefoon verdween, verschenen er opeens vreemde foto’s en filmpjes op de computer van de Duitse vrouw.

Mogelijk is Hafid dan ook niet de daadwerkelijk dief, maar heeft hij de smartphone via heling gekocht. Hoe dan ook, de wereld kan nu al een paar dagen meegenieten van Hafids bezigheden. Zo zien we hem in het park, voor een moskee, op het strand en worstelend met een vriend in zijn woonkamer.