Nieuws/Binnenland
1073571
Binnenland

Ongevallen door wildrooster Deventer

Het Deventer Ziekenhuis heeft de gemeente Deventer aansprakelijk gesteld voor ongevallen van personeelsleden bij een wildrooster vlak buiten het stadje. Drie medewerkers van het ziekenhuis kwamen op weg naar werk met de fiets lelijk ten val doordat ze met hun wiel tussen de spijlen van het rooster bleven steken. Ze zitten nu met een gebroken enkel thuis.

Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis donderdag laten weten. Volgens de zegsman is de ruimte tussen de spijlen vrij groot en ligt het rooster vlak om de bocht. Bij regen worden de spijlen bovendien glad.

De woordvoerder ging donderdagochtend zelf een kijkje nemen bij het rooster. Daar wisten voorbijgangers hem te vertellen dat het rooster vaker voor valpartijen heeft gezorgd.

Een woordvoerder van de gemeente erkende donderdag dat het wildrooster wat onhandig ligt. De gemeente gaat er na de zomer eens naar kijken, zei hij. Ook zal er een bordje komen te staan met een waarschuwing dat het rooster glad is bij regen. De ongevallen noemde de zegsman „vervelend”.