Nieuws
1073591
Nieuws

Geen twijfel

Nederland en de rest van de eurozone zit in de diepste en langste crisis sinds de jaren dertig. De gekozen oplossing is vrij lomp: bezuinigen. Ondertussen lopen talloze economen hiertegen te hoop. En wat zegt onze premier Mark Rutte? Dat hij ’geen seconde’ twijfelt aan de ingezette koers. Dat is een beangstigende gedachte.

Rutte zei dit onlangs in een interview. Alle economische commentaren over de schade van de miljardenbezuinigingen glijden langs zijn rug af. De werkloosheid loopt gierend uit de hand, het begrotingstekort is niet te temmen, de recessie houdt maar aan en aan, en wij hebben een premier die zich niets van de omstandigheden aantrekt.

Het is niet het soort leiderschap dat mij gerust stelt. Zijn al die economen dan gek? Zelfs de Nederlandsche Bank stelde onomwonden dat een nieuw bezuinigingspakket de prille economische opleving van volgend jaar de nek om kan draaien. Dat betekent een jaar extra krimp, nog meer mensen werkloos. Daar mag je als premier toch wel heel even over nadenken? Of wordt Nederland geregeerd door een machine die louter Brusselse procedures uitvoert?

Lees het hele artikel in De Financiële Telegraaf