Nieuws/Binnenland
1073617
Binnenland

Mini-miljoenste bezoeker Madurodam geplaatst

In Madurodam zijn donderdag de Madurodammertjes van de miljoenste bezoeker, de 3-jarige Lauren Dörger uit Gemert, en haar ouders en zusje geplaatst.

Lauren en haar ouders konden zelf kiezen waar de miniatuurfiguren van het gezin werden geplaatst en kozen voor het gras voor het miniatuurconcert van Armin van Buuren. Janneke van de Kerkhof, de moeder van Lauren: „We houden allemaal van muziek, dus we vinden het leuk dat onze Madurodammertjes bij een concert staan.”

Madurodam verwelkomde op woensdag 12 juni tegen 15.15 uur Lauren als haar miljoenste bezoeker sinds de heropening in 2012. Lauren werd die dag feestelijk onthaald en Madurodam verzorgde voor het gezin een onvergetelijke dag met een diner en het gehele jaar gratis toegang.

Lauren vond het allemaal erg spannend, hoewel ze niet helemaal snapte waar iedereen zich zo druk om maakte. Trotse vader Bjorn Dörger: „We vinden het erg leuk en bijzonder. Toen we op 12 juni hoorde dat onze dochter Lauren de miljoenste bezoeker was, dachten we eerst dat het een grapje was.”

De familie is met vier bevriende koppels naar het park gekomen, die allemaal vrij hebben genomen om mee te kunnen gaan. „Het gebeurt niet iedereen dat er een miniatuur van je in Madurodam wordt gezet, normaal gesproken is dat voorbehouden aan bekende mensen zoals koning Willem-Alexander, koningin Máxima en Armin van Buuren”, aldus de vader.