Nieuws
1073627
Nieuws

'Groei vertrouwen in woningmarkt vlakt af'

De onlangs ingezette stijging van het vertrouwen in de woningmarkt is in juli weer bijna tot stilstand gekomen. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH) donderdag op basis van eigen onderzoek.

De Eigen Huis-marktindicator die de belangenorganisatie met de TU Delft maakt, is in juli nog maar met 1 punt gestegen, naar 69 punten. Het sentiment op de woningmarkt werd in juli vooral beïnvloed door ongunstige berichten over de economie, de werkgelegenheid en de woningmarkt zelf, zegt VEH.

Afgelopen maanden werd juist een sterke stijging geconstateerd van het vertrouwen in de woningmarkt, niet alleen door VEH maar ook door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Eind vorig jaar stond de teller van VEH nog op een dieptepunt van 51 punten.

 

Kabinet moet juist niet ingrijpen

Ondanks dat het vertrouwen in de woningmarkt niet toeneemt, vinden huizenbezitters dat het kabinet voor rust moet zorgen. Dat blijkt uit een peiling onder lezers van OverGeld.nl. Van de bijna 5500 ondervraagden, gaf 59 procent aan dat het kabinet nu geen actie moet ondernemen om de crisis op de woningmarkt te stoppen. Lees meer in het artikel 'Kabinet, laat de woningmarkt met rust'