Nieuws/Binnenland
1073632
Binnenland

Reuzenkabel brengt 4G naar Colombia

Een kabel van meer dan 275 duizend kilometer op meer dan zesduizend meter onder zeeniveau moet het supersnelle 4G-internet naar de inwoners van het Zuid-Amerikaanse Colombia brengen.

De internetkabel, die in de komende maanden aangelegd moet worden, verhoogt de internetsnelheid van de Colombianen met ruim 50 gigabyte en kan vanaf het eerste kwartaal van 2014 gebruikt worden.

De belangrijkste reden voor het aanleggen van de kabel is het verbeteren van de kwaliteit van telecommunicatie in het land. Telecomaanbieders in het land merken een stijgende vraag vanuit de consument naar sneller en betrouwbaarder internet.

Het ene uiteinde van de kabel begint in de Amerikaanse staat Florida. De kabel duikt daarna onderwater en mondt via Cartagena en Barranquilla uiteindelijk uit in Colombia. Later wordt de verbinding ook doorgelust naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

Per dag worden tussen de twintig en tweehonderd kilometer kabel aangelegd. De kosten voor de gigantische internetkabel komen neer op zo’n tweehonderd miljoen dollar. De Amerikaanse telecomgigant America Movil draait op voor deze kosten.