Nieuws
1073670
Nieuws

Ryanair: Gas terug

De resultaten van Ryanair vallen dusdanig tegen dat de prijsvechter de prijs van ingecheckte bagage deze zomer heeft verhoogd van 30 naar 50 euro en piloten de opdracht heeft gegeven langzamer te vliegen.

Dit meldt Sky News. De winst van de budgetmaatschappij daalde het afgelopen kwartaal (van april tot juni) met 21 procent. Reden voor directeur Michael O'Leary om in te grijpen, ook al steeg de omzet in dezelfde periode met 5 procent en het aantal passagiers met 3 procent.

Tijdens een persconferentie in Londen liet O'Leary weten dat de prijsverhoging voor de ingecheckte bagage voor de zomermaanden geldt, omdat passagiers in deze tijd ,,gewoonlijk meer bagage meenemen".

Bij Ryanair checkt al bijna niemand meer bagage in, slechts 19 procent, maar O'Leary streeft ernaar dit percentage op 0 te krijgen. ,,We zullen de prijs blijven opdrijven tot geen enkele reiziger nog koffers wenst in te checken." Belasten van handbagage is vooralsnog niet aan de orde.

Daarnaast moeten de piloten van de budgetmaatschappij vanaf nu 'gas terugnemen' om kerosine te besparen. De vliegtuigen zullen gemiddeld twee minuten langer doen over hetzelfde traject. Het zou een bezuiniging van 80 miljoen euro moeten opleveren.