Nieuws
1073676
Nieuws

Weblog van de week

Lading om tussen te snuffelen

Alberta Paardenkooper woont op een binnenvaartschip. Samen met man Henk en dochter Hanna trekt ze door Duitsland, België en Nederland. Ook heeft deze 'watervrouw' een passie voor wonen, styling en oude spullen.

Naam: Alberta Paardenkooper

Leeftijd: 24

Beroep: moeder/huisvrouw/schippersvrouw

Relatie: Getrouwd met Henk (25)

Kinderen: Hanna (2)

Favoriete website: www.wonenaanboord.blogspot.com

Typisch vrouwelijke eigenschap: Zeggen dat ik iets onthoud en het net zo snel weer vergeten

---------------------------------------------------------------------------------------------

“Henk, morgen moet je sloophout laden” krijgt Henk te horen via de telefoon van de bevrachter en eigenaar. Wij varen als zetschipper op een schip van 110 meter lang en 11,40 meter breed. Henk hoeft dus zelf niet voor de vrachten en de daarbij behorende prijzen te zorgen. We zijn net leeg van een vrachtje zand en nu gaan we dus sloophout laden. M’n hart springt op. Sloophout? Wie weet wat er voor leuke dingen tussen zitten. Zeker als ik hoor dat het zo van een gemeentestort komt gaat de glimlach niet meer van m’n gezicht!

Het blijkt minder leuk dan gedacht. Het is nogal ruw laden. Het hout wordt met een sjofel zo in het ruim gekiept. Ik zie de mooiste paneeldeuren versplinteren en bij prachtige tafeltjes de poten als luciferhoutjes breken. Maar het minst leuke is dat we door dat ruwe laden de hele dag liggen te schommelen.  Goed vier maanden zwanger, en nog steeds aan het overgeven hang ik de hele dag boven de pot. De lol is er af.

Maar als we eind van de middag vol zijn komt het weer terug! We zijn op weg naar Maastricht om het daar te lossen. Het schommelen is afgelopen. Ik trek, zeer elegant, een trainingsbroek van Henk aan. (Met een rok aan het ruim in is geen succes nu!) De jacht kan beginnen.

Het valt niet tegen! Een prachtig oud laddertje, een oude houten zeef en een grijs/blauw trapje zijn de buit van vandaag. De matroos snuffelt net zo hard met me mee. We vinden nog twee nieuwe bezemstokken, een raar houten hoofd en een stuk oud touw. Dit mogen we van mij wel vaker laden. En dan kom ik gewoon pas aan boord als we vol zijn!