Nieuws/Binnenland
1073686
Binnenland

NIEUWS

VVD wil Amsterdamse bruggen langer dicht

VVD Amsterdam wil dat het stadsbestuur de bruggen in de hoofdstad in de avondspits langer gesloten houdt voor de scheepvaart. Zo wil de partij zorgen voor een betere doorstroom van het verkeer op de hoofdwegen van de stad.

Geopende bruggen zprgen voor oponthoud voor het wegverkeer. De files die daardoor ontstaan zorgen bij VVD-raadslid Werner Toonk voor de nodige ergernis.

De bruggen over de Schinkel en de Kostverlorenvaart zijn enkele probleemgevallen. Deze vormen een onderdeel van de Staande Mastroute. Hier kom je als automobilist dagelijks vast te staan.

Volgens de VVD zorgen zo'n twintig bruggen in Amsterdam voor problemen. Een paar bruggen, zoals de Overtoomse sluis, blijven al tussen 16.00 en 18.00 uur gesloten, maar gaan daarna vaak gelijk open. Dit zorgt direct voor verkeershinder.

Tot 19.00 uur gesloten

Toonk wil dan ook dat de bruggen tot minstens 19.00 uur gesloten blijven voor de scheepvaart. "De avondspits is om 18.00 uur nog in volle gang en veel mensen vertrekken dan pas van hun werk. Wij willen dat hardwerkende mensen de ruimte krijgen in plaats van die paar passerende boten.”

Toonk eist dat de probleembruggen vanaf het najaar langer gesloten blijven en heeft verkeerswethouder Eric Wiebes om een reactie gevraagd.