Nieuws/Binnenland
1075365943
Binnenland

Martin Garrix na pepperspray-aanval ADE: ’Vreselijk’

AMSTERDAM - Zo’n 130 feestgangers hebben zich tijdens een show van dj Martin Garrix bij de EHBO gemeld omdat ze last hadden van pepperspray. Volgens de politie zijn mensen met de bijtende stof in hun gezicht gespoten en beroofd. Ook waren er zaterdagochtend vroeg vechtpartijen bij de RAI Amsterdam, waar de beroemde dj een feest gaf op het Amsterdam Dance Event. Martin Garrix zegt ervan te balen dat zijn optreden is overschaduwd door deze dingen.

„Ik vind het vreselijk voor de mensen die afgelopen nacht last hebben gehad van het pepperspray incident”, schrijft Martin in een statement op social media. Verder schrijft hij niet te begrijpen dat er mensen zijn die „zoiets” doen. Ondanks de incidenten is de dj wel tevreden over zijn optreden. „Ondanks deze vervelende situatie was het een bijzondere avond”, laat hij weten. Ook zegt Martin uit te kijken naar zijn volgende show.

Wapenstok

Bij de opstootjes heeft de politie wapenstokken gebruikt om mensen uit elkaar te halen. Sommigen keerden zich tegen de politie, waarop agenten opnieuw de wapenstok moesten trekken om de menigte op afstand te houden. Daarna keerde de rust terug.

Een woordvoerder van het Amsterdam Dance Event noemt de gebeurtenissen in de RAI „buitengewoon vervelend.” „Je ziet dit helaas vaker, vorig jaar ook vier keer op ADE. Criminelen misbruiken het feit dat er veel mensen dicht op elkaar aan het feesten zijn.”

Volgens de zegsman wordt iedereen bij binnenkomst gefouilleerd. „Helaas kunnen we nooit helemaal voorkomen dat mensen iets mee naar binnen nemen.”

Aangifte

Vorig jaar werd ook gespoten met pepperspray tijdens ADE, onder meer ook bij een optreden van Martin Garrix. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen zijn beroofd. De politie roept op aangifte te doen.

Garrix staat zaterdag opnieuw in de RAI, vanaf 17.00 uur. Dit keer is het een feest voor alle leeftijden. Voor zover bekend zijn er afgelopen week nog niet eerder incidenten geweest met pepperspray tijdens ADE.

Ben jij tijdens ADE slachtoffer geworden van een beroving met pepperspray? Stuur dan een mailtje met je telefoonnummer naar onze verslaggever Martijn Schoolenberg, via [email protected] of app ze naar onze whatsapp tiplijn.