Nieuws/Opmerkelijk
1077015
Opmerkelijk

Inzet: één schamele pond

Vrouw wint 574.000 pond met toto: ’Ze vond de winnende teams wel leuk klinken’

Gaat de bal er wel of niet in?

Gaat de bal er wel of niet in?

LEYSDOWN-ON-SEA - Een Britse huisvrouw die het zat was om elk weekend met haar man en zoon voetbal te kijken, besloot zich bij de troepen aan te sluiten en een toto-formulier in te vullen. Ze zette één pond in op twaalf wedstrijden. „Ze vond de namen van de winnende teams wel leuk klinken.”

Gaat de bal er wel of niet in?

Gaat de bal er wel of niet in?

Volgens haar zoon is het formulier niet met de nodige kunde ingevuld. Ze koos veelal voor de outsiders, maar vooral de ’leuk klinkende namen’. Het wedkantoor had nog nooit zo’n hoog bedrag uitgekeerd: in totaal won de vrouw 574.278,41 pond (circa 650.000 euro).

„Het is ongelofelijk dat de vrouw ze allemaal goed had. Maar dit laat zien dat het écht kan gebeuren. Ze zal geweldige kerstdagen hebben en ik vind het extra mooi omdat het om een vrouw gaat”, aldus een medewerker van wedkantoor William Hill tegen Metro.

Volgens een woordvoerder van William Hill was haar man al sinds zijn 18e bezig met gokken op wedstrijden, dus zijn vrouw heeft 40 jaar kunnen afkijken. „Hij heeft in al die tijd nooit iets van dien aard gewonnen.”