Nieuws/Buitenland
1077266
Buitenland

Gedacht wordt aan suïcide

Politicus dood gevonden na seks-aantijgingen

De overleden Carl Sargeant.

De overleden Carl Sargeant.

Connah’s Quay - Een ontslagen minister in Wales, die door enkele vrouwen was beschuldigd van ongepast gedrag en tegen wie een onderzoek liep, is dinsdag dood in zijn woning in Connah’s Quay gevonden. Volgens Britse media pleegde de 49-jarige Carl Sargeant zelfmoord.

De overleden Carl Sargeant.

De overleden Carl Sargeant.

Sargeant werd vrijdag ontslagen nadat de beschuldigingen bij de premier van Wales, Carwyn Jones, onder de aandacht waren gebracht. Zijn partij Labour schorste hem in afwachting van een onderzoek. De politicus, die had aangekondigd zijn naam te zullen zuiveren, was kabinetssecretaris voor Familiezaken. Labourleider Jeremy Corbyn noemde de dood van zijn partijgenot „diep schokkend nieuws.”

Ook de familie van de man zegt diep geschokt te zijn. „Hij was de meest liefhebbende echtgenoot, vader en vriend. De lijm die ons samenhield.”

In totaal worden 11 Britse politici verdacht van seksueel onaanvaardbaar gedrag. Gisteren nog bracht premier May alle politici bij elkaar, onder meer om te praten over de veiligheid van overheiddspersoneel.