Nieuws/Binnenland
1077720
Binnenland

Nog geen besluit over vervolging nep-arts

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft nog altijd geen knoop doorgehakt over de vervolging van Peter B. uit Bennekom, die zich ten onrechte zou hebben voorgedaan als patholoog en arts. De onderzoeken lopen nog, laat het OM weten. Als die zijn afgerond, wordt er besloten of er vervolgd wordt of niet.

De 56-jarige B. zou in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten ten onrechte als arts hebben gewerkt. Hij was in 2015 al aangehouden, nadat er twijfel was ontstaan over de geldigheid van zijn diploma's. Het onderzoek duurt volgens het OM zo lang omdat rechtshulpverzoeken aan het buitenland veel tijd in beslag nemen.

De Bennekommer werkte onder meer als gastdocent forensische pathologie op de Politieacademie in Apeldoorn. De directie kreeg argwaan en vroeg om zijn academische diploma Geneeskunde, maar die papieren bleken vervalst. B. was ook actief in de lokale politiek, maar moest daar vertrekken omdat hij ten onrechte de meestertitel (afgestudeerd jurist) voerde.