Nieuws/Buitenland
1078425727
Buitenland

Dealer dumpt drugs op speelplaats: kleuter wil bolletjes cocaïne als snoepjes uitdelen

KIEL - De Antwerpse politie heeft donderdag een 27-jarige dealer opgepakt na een korte achtervolging. De man had tijdens het vluchten zijn voorraad cocaïne weggegooid op de speelplaats van een kleuterschool. Een kleuter vond het doosje met bolletjes cocaïne en wilde het uitdelen als snoepjes aan zijn klasgenootjes.

Het wijkteam van het Kiel merkte tijdens toezicht op het Kielplein een vermoedelijke deal op tussen twee mannen ter hoogte van het speelplein. De politie wilde de dealer controleren, maar die sloeg op de vlucht. „Na een korte achtervolging kon de man gepakt worden toen hij struikelde”, aldus woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

’Muntjes’

De man had slechts één bolletje cocaïne op zak. Een opvallend doosje dat de inspecteurs hadden opgemerkt tijdens hun toezicht ontbrak echter. „Er werd onderzoek gedaan langs zijn vluchtroute. Bij de nabijgelegen kleuterschool sprak een leerkracht de politie aan omdat enkele kleuters een doosje hadden gevonden op hun speelplaats”, zegt Migom.

De vierjarige kleuter die het doosje gevonden had, dacht dat er snoepjes in zaten. Hij vroeg aan de leerkracht of hij „de muntjes” mocht uitdelen aan de andere kinderen.

De kleuterjuf besefte gelukkig snel dat er maar liefst 33 bolletjes cocaïne in het doosje zaten en greep tijdig in.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop