Nieuws/Binnenland
1078540
Binnenland

Advocaat Richard Korver staat slachtoffer Gosschalk bij

Amsterdam - Advocaat Richard Korver staat naar eigen zeggen een van de slachtoffers bij van Job Gosschalk, de film- en televisieproducent die zich afgelopen jaren schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag met acteurs. Het is niet duidelijk of het (anonieme) slachtoffer aangifte zal doen.

Dit bevestigt Korver aan De Telegraaf. „Ik sta sinds enkele dagen een van de slachtoffers van de heer Gosschalk bij. Hij is nog niet in de publiciteit getreden”, aldus de advocaat, tevens voorzitter van het Landelijke Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers. Korver gaat niet in op vragen over wat zijn cliënt is overkomen en of hij van plan is om aangifte te doen. „Daar kan ik mij als advocaat niet over uitlaten.”

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam laat weten nog niet te kunnen zeggen of het OM ambtshalve onderzoek gaat doen naar de beschuldigingen aan het adres van Gosschalk die nu in de publiciteit zijn gekomen. „Wij kunnen daar nog geen antwoord op geven. Daar is het allemaal te pril voor”, aldus de zegsman. Volgens advocaat Korver heeft het OM bij zedenzaken als beleidslijn om eventueel strafrechtelijk onderzoek altijd eerst af te stemmen met de slachtoffers.