Nieuws/Buitenland
107968072
Buitenland

Panama stelt quarantaine in op basis van geslacht

PANAMA-STAD - De regering van Panama heeft nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd waardoor burgers alleen nog op basis van hun geslacht en gezette tijden naar buiten mogen.

Vanaf woensdag mogen mannen in het land alleen nog op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen de straat op voor belangrijke taken als boodschappen of een bezoek aan de apotheek. Panamese vrouwen mogen dat op de andere doordeweekse dagen. Op zondag is het niet toegestaan naar buiten te gaan.

De maatregel duurt vijftien dagen voor alle inwoners van het land en is voor „niets meer bedoeld dan uw leven te redden”, zei veiligheidsminister Juan Pino tijdens een persconferentie.

In Panama zijn 1075 gevallen van het coronavirus bekend. 27 patiënten zijn tot nu toe overleden. Afgelopen week zijn 2000 mensen vastgezet voor het niet opvolgen van de quarantaineregels, zei minister Pino.

In de nieuwste corona-update gaat het over de verlenging van onze maatregelen. En verder: een verpleegkundige over de zware werkdagen, de zorgen in de VS en een bizar corona-bommetje in de Formule 1. Luister de podcast hier, hieronder of via je eigen podcast app.