Nieuws
1079918
Nieuws

Leveringsproblemen Xbox One X

Amsterdam - Nederlandse gamers die de nieuwe Xbox One X hadden vooruitbesteld, kwamen dinsdag voor een teleurstelling te staan. Niet alle pre-orders bleken op de dag van de lancering geleverd te worden.

De helpdesk van maker Microsoft bevestigt dat niet alle bestellingen verzonden zijn. Wie zijn Xbox nog niet binnen heeft, kan ook niet zien wanneer dat wel het geval zal zijn. Microsoft raadt aan te controleren of het bedrag van €499 is afgeschreven. „Dat is een teken dat de bestelling binnenkort verzonden wordt.”

Teleurstelling

Wie de console nu bestelt, krijgt wel een melding dat hij pas later geleverd wordt of zelfs helemaal uitverkocht is. Wie er op tijd bij was, kreeg echter de belofte dat hij al maandag op de post zou gaan. Op sociale media regent het vragen van teleurgestelde gamers.

Niet alleen Microsoft, ook CoolBlue, Bol.com en MediaMarkt wordt om opheldering gevraagd. Zo hoopt Twitteraar Chris bij Bol.com op zijn speciale editie Scorpio. Leon wacht bij Coolblue op informatie.

Omzeild

Internationale twitteraars maken er maar een grapje van. Colm Ahern schept op dat hij de leveringsproblemen heeft weten te omzeilen door gewoon maar geen Xbox One X te hebben besteld in juni.

Inmiddels is de eerste aanbieding van de uitverkochte console al een feit. Mediamarkt duikt €12 onder de adviesprijs en geeft klanten bovendien een cadeaukaart van €20. Hoeveel geduld de bestellers moeten hebben, is evenwel onduidelijk.