Nieuws/Binnenland
1080516595
Binnenland

Politie deelt ’sterk’ vermoeden:

’Lichaam vermiste loodgieter in stukken gesneden en verbrand’

Nabestaanden doen hun verhaal in Opsporing Verzocht.

Nabestaanden doen hun verhaal in Opsporing Verzocht.

STEENBERGEN - De stoffelijke resten van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden, die sinds begin juni wordt vermist, zijn mogelijk van een brug over het Schelde-Rijnkanaal gegooid of gedumpt in het buitengebied van Steenbergen. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdagavond gezegd in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Nabestaanden doen hun verhaal in Opsporing Verzocht.

Nabestaanden doen hun verhaal in Opsporing Verzocht.

De Belg is niet meer gezien sinds hij op zondag 2 juni zijn woning verliet in Lint (België). Zijn witte busje, een Peugeot Boxer, werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is ook in Steenbergen geweest, niet ver van Roosendaal en Bergen op Zoom.

De politie houdt er sterk rekening mee dat Van der Heyden, in de directe omgeving van een woonwagenkamp is gegijzeld. Op enig moment zou hij met geweld om het leven zijn gebracht. Geld was vermoedelijk het motief om de Belg om te brengen.

De politie denkt dat het lichaam van het slachtoffer in stukken is gesneden en vervolgens verbrand. De stoffelijke resten zouden daarna zijn vervoerd in een speciekuip. Mogelijk zijn de stoffelijke resten gedumpt in het buitengebied van Steenbergen of vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal gegooid.

Beloning 15.000 euro

Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd. De hoofdofficier van justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing leidt.

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht, waarbij de politie nadrukkelijk vraagt om aanwijzingen, heeft de politie negen tips over de zaak gekregen.