Nieuws/Binnenland
1080601
Binnenland

Nep-medewerker Lidl beschuldigt oudere dame van diefstal

Hoogbejaarde vrouw (89) slachtoffer van ’gewetenloze babbeltruc’

Utrecht - Een 89-jarige vrouw is dinsdag in Utrecht het slachtoffer geworden van een volgens agenten ’hondsbrutale en gewetenloze babbeltruc’. De politie is op zoek naar getuigen van de laffe roof.

De hoogbejaarde dame was boodschappen aan het doen in de Lidl in Parkwijk toen ze werd aangesproken door een man met een kind. Die man deed zich voor als medewerker van de supermarkt en beschuldigde de vrouw van diefstal. De man en het kind volgden de vrouw tot haar woning en bleven volhouden dat de oudere damen verschillende producten had gestolen. De vrouw kreeg de kans om de ’gestolen spullen alsnog af te rekenen’. Het vermoedelijk doodsbange slachtoffer gaf onder druk haar pinpas met pincode af. Daarmee werd later een groot bedrag gepind bij een pinautomaat van de Rabobank in Vleuten.

Laag bij de grond

De politie spreekt op Facebook van ’een misdrijf uit de categorie laag bij de grond, gewetenloos en hondsbrutaal.’ Omdat de dader nog vrij rondloopt, is de politie op zoek naar getuigen. De rover wordt omschreven als „een blanke man van 25 jaar oud, met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter.” Hij was gekleed in een licht gekleurde joggingbroek en een licht gekleurd fleecejack. Het kind was 12 à 13 jaar oud, blank met donkerblond haar en netjes gekleed. Het kind sprak geen Nederlands.