Nieuws/Binnenland
1080888
Binnenland

’Meisjes geronseld voor prostitutie bij salsaclub fatale schietpartij’

Onrust na de schietpartij

Onrust na de schietpartij

BEST - Er zijn signalen dat er veel meer mis was bij de SalsaBreeze-feesten in Beachclub Sunrise uit Best. Zondagavond werd de 33-jarige Bosschenaar Yassini Majiti door het hoofd geschoten. Zo zouden meisjes in een hoek werden gedwongen en werd er tegen hun zin in vulgair met ze gedanst of werden ze geronseld voor prostitutie.

Onrust na de schietpartij

Onrust na de schietpartij

Bij het Expertisecentrum Mensenhandel en Jeugdprostitutie kwamen er diverse meldingen binnen van misstanden, meldt het Eindhovens Dagblad. Vooral in de ’urban zaal’ zouden meisjes vaak lastig worden gevallen tijdens de maandelijkse salsafeesten.

De signalen kwamen niet alleen van de meisjes zelf, maar ook van professionals die bij een toevallig bezoek jongens zagen die zich mogelijk in de prostitutiewereld begeven.

De eigenaar van Beachclub Sunrise, die zijn gebouw eenmaal per maand verhuurde aan de organisatie van SalsaBreeze, benadrukt zelf geen signalen te hebben opgevangen van ronseling. „We hebben ook niets van de politie gehoord. Daarvan ben ik wel afhankelijk. We gaan ervan uit dat we zouden worden ingelicht. De politie heeft ons vandaag nog laten weten dat er niets bekend is. Als dat centrum niets doorgeeft, kunnen wij ook niets.”

Dat er mannen kwamen die met prostitutie bezig zijn, sluit hij niet uit. „Ja, dat kan. Maar die gaan ook naar het voetbal. Dat ze hier zouden zijn, betekent nog niet dat ze híer daarmee bezig zijn.”

’Grimmige sfeer en veel macho’s’

De ’urban zaal’ is de kleinste van de vier zalen tijdens de SalsaBreeze-feesten in Beachclub Sunrise. Op Facebook merken diverse mensen op dat er vaak een grimmige sfeer hing, vooral rond sluitingstijd. Ook zouden er veel macho’s rondhangen.

Organisator Kenneth Gijsbertha laat aan het ED weten dat hij weet dat er kritiek is op de ’urban zaal’ maar dat de ernstige geluiden nieuw zijn. Ook zondagavond zou een vechtpartij zijn begonnen in de ’urban zaal’ en vervolgens zich hebben verplaatst naar de garderobe en daarna richting de parkeerplaats.

’Had niemand kunnen voorspellen’

Dat het zo mis zou gaan, had Gijsbertha niet verwacht. „Het valt niet te ontkennen dat de problemen vanuit die zaal zijn ontstaan. Zoiets zou op een feest waar puur salsa wordt gedraaid nooit gebeuren. Maar wat er zondagavond heeft plaatsgevonden, had toch niemand kunnen voorspellen?”