Nieuws/Binnenland
1081751
Binnenland

NIEUWE BOTEN

Contest 42CS

Op de HISWA te water 2013 presenteert Contest Yachts de Contest 42CS. De jachtbouwer uit Medemblik wilt hiermee zowel geinnen als zeilers aanspreken. De 42-voeters bieden comfort en goede zeilprestaties.

De Contest 42CS is in drie verschillende exterieur lay-out-opties verkrijgbaar. De versie die getoond zal worden op de HISWA te water is uitgevoerd in de Performance versie. De rails voor de grootschoot zijn verzonken in de kuipvloer vlak voor het roer. Dit verhoogt de potentiële snelheid dankzij de grootzeil trim. De eerste Contest 42CS wordt gebouwd volgens deze optie, met 3DI zeilen en een carbon mast.

De shorthanded versie is voorzien van een centrale lier in de kuip naast het stuuriel, van waaruit het grootzeil kan worden bediend. De tweede optie is de Cruising lay-out die meer ruimte biedt in de cockpit. De rails van de grootschoot is gelegen op de opbouw, terwijl de grootschoot via een Duits grootschootsysteem naar de lier in de kuip loopt.

Zowel de Shorthanded als de Cruise versie kan ook worden voorzien van een lounging cockpit, waarbij de kuip gescheiden wordt van het roer door een cirkelvormige rand.

Technische details:

Length overall:         12,85 m                    

Maximum beam:       4,15 m                   

Displacement:           11.000 kg               

Draft standard keel:    2,20 m                

Draft shallow keel:       1,80 m                   

Fuel tank:                   250 ltr               

Water tank:                480 ltr.             

Engine, Yanmar:         40 kW  

 

HISWA te Water  2013

De Contest 42CS zal te zien zijn op de HISWA te Water 2013 van 3 tot en met 8 september in Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam.

Meer informatie op de website.