Nieuws
1081754
Nieuws

Verloren eigendommen niet geclaimd bij reisverzekering

Vakantiegangers die zonnebrillen of gadgets kwijtraken in een exotisch land, claimen de producten niet bij hun reisverzekering. 80 procent van de Nederlanders declareerde een verloren iPad niet. Koffers en paspoorten worden sneller geclaimd bij de verzekeraar.

Bijna de helft van alle Nederlanders geeft zijn verloren eigendommen niet op bij de reisverzekering, blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Zelf.nl (dochter van SNS Reaal) onder 3500 mensen. De belangrijkste reden waarom ze hun gestolen bezittingen niet claimen, is dat ze weinig geld verwachten terug te zien. Anderen vinden het veel werk of vergeten het bij thuiskomst.

Waar luxe producten als een dure zonnebril of gadgets weinig worden geclaimd, doen verzekerden dit bij koffers, paspoorten of portemonnees wel, stelt Michel Ypma van de verzekeraar. Hij verwacht dat dit komt omdat het praktische spullen zijn.

 

Slecht op de hoogte van polisvoorwaarden

Uit het onderzoek blijkt verder dat 85 procent van de Nederlanders voor elke vakantie een reisverzekering afsluit. Hiervan bekijkt slechts 40 procent bij het afsluiten de polisvoorwaarden. Drie op de tien mensen is dan ook nauwelijks op de hoogte van zijn polisvoorwaarden. Volgens verzekeraar Zelf.nl schatten Nederlanders de restwaarde van bijvoorbeeld een iPad veel te laag in. Eenderde van de ondervraagden schatte de waarde van een 1 jaar oude iPad tussen de 200 en 300 euro, terwijl de daadwerkelijke waarde 376 euro is.

 

Goedkoop op vakantie?

Nog meer over uw geld en vakantie? Lees alles over reisverzekeringen, het beste moment om te boeken en bespaarmogelijkheden op uw bestemming op de vakantiesite van OverGeld.nl. Bezoek Reiskrant.nl voor mooie reportages over vakantiebestemmingen.