Nieuws/Binnenland
1081773
Binnenland

Mijn Vraag: Mails lezen

Niet even duidelijk voor elke werkgever is het antwoord op de vraag of je de e-mail van je werknemers mag lezen.

Het is op grond van Europese rechtspraak niet toegestaan om e-mails van werknemers te controleren, ook al zijn ze verstuurd vanaf de werkplek, zeggen de arbeidsjuristen van XpertHR.

Een uitzondering geldt voor wanneer de werknemer van de mogelijkheid van controle op de hoogte is gesteld, bijvoorbeeld via een e-mailprotocol of reglement. Ook moet er een gerechtvaardigd doel zijn. Inzage moet bovendien proportioneel zijn. Als er geen reglement is, worden strengere voorwaarden gesteld aan laatste twee eisen.

Laat uw werknemer dus een privé-e-mailaccount openstaan, dan is het niet raadzaam deze mails te lezen. Van zakelijke berichten mag u eerder kennisnemen.

Een zaak waarin dit aan de orde kwam, was die bij de kantonrechter te Rotterdam d.d. 21 september 2011. De vader van een werknemer was op non-actief gesteld (vader en zoon werkten voor hetzelfde bedrijf). Er werden afspraken gemaakt over de wijze waarop hierover naar klanten toe zou worden gecommuniceerd.

De werknemer hield zich hier niet aan. Hij stuurde emails naar klanten waarin hij liet weten dat het ’een chaos’ was en dat hij met ’varkens’ moest werken. De rechter oordeelde dat de werkgever de e-mails mocht controleren, ook al was er geen reglement.

De werkgever had een gerechtvaardigd doel voor controle (de werknemer was misschien ook betrokken bij interne misstanden). Het middel was ook proportioneel, inzien van de e-mail was immers de enige mogelijkheid om te controleren of de werknemer zich aan de afspraken had gehouden.

Dit artikel wordt u aangeboden door dé HR-Antwoordbank XpertHR. Voortaan vindt u alles wat u over personeelszaken moet weten op één plek. XpertHR helpt u concreet met slimme tools, handige checklists, arbeidscontracten, voorbeeldbrieven, betaalbaar juridisch advies en veel meer. XpertHR begrijpt wat u nodig heeft en biedt u gerichte antwoorden en praktische ondersteuning. Meer weten over XpertHR? Klik hier.

Klik hier voor meer ondernemersvragen.