Nieuws/Binnenland
1081810
Binnenland

Gay Pride Amsterdam

Mannen in string met ontbloot bovenlijf, extravagante dames en veel roze in de Amsterdamse binnenstad, dat is de Gay Pride. Met als hoogtepunt de botenparade die op zaterdag 3 augustus plaatsvindt.

De Amsterdam Gay Pride is met bijna 500.000 bezoekers in zijn soort een van de grootste Pride-evenementen in Europa. Bovendien is Amsterdam de enige stad ter wereld die Gay Pride viert met een uitbundige optocht door de grachten.

De boten verzamelen in het Westerdok en varen door de Prinsengracht, Amstel, Oude Schans en eindigen in het Oosterdok. Iedereen die graag mee wil varen kan op de site www.weareproud.nl kijken of er nog een plekje vrij is. De kosten bedragen tussen de €50 en €100 (hapjes en drankjes inbegrepen).

Buiten de botenparade heeft de hoofdstad tijdens de achttiende editie van de Gay Pride nog veel meer te bieden. Het evenement bestaat namelijk uit verschillende culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten. Van 27 juli tot en met 4 augustus worden bovendien verschillende straat- en pleinfeesten georganiseerd.

Kijk voor het hele programma op www.amsterdam.nl