Nieuws/Buitenland
1081871
Buitenland

Bandleden steken zingende toerist dood

De uitnodiging van een Thaise band om een paar nummers mee te zingen, is een Amerikaanse toerist fataal geworden. De man was door de muzikanten het podium op geroepen, maar toen hij eenmaal lekker bezig was en niet meer wilde ophouden met zingen, sloegen bij de bandleden de stoppen door.

De steekpartij gebeurde in de bar van een populair toeristisch resort aan het strand van Ao Nang, dichtbij de zuidelijke stad Krabi. De 51-jarige Bobby Ray Carter werd twee keer in zijn borst geraakt. Zijn 27-jarige zoon raakte gewond aan zijn arm.

De ruzie begon toen de bandleden even wilden pauzeren, maar Carter niet van plan bleek om zijn gezang te staken. Daarop eiste de Amerikaan het geld terug dat hij de band even daarvoor had betaald als fooi. Er volgde een vechtpartij met drie van de muzikanten, waarbij een van hen een mes trok en instak op Carter en diens zoon.

De daders zijn opgepakt. Volgens de politie hebben ze de steekpartij reeds bekend.

Op de website van de bewuste bar, de Longhorn Saloon worden de muziekavonden juist aangeprezen vanwege de goede sfeer en het vriendelijke personeel.