Nieuws/Binnenland
1081886
Binnenland

Wedstrijden eredivisie nu ook bij UPC

De livewedstrijden van de eredivisie zijn vanaf komend weekend ook te zien voor abonnees van UPC en CanalDigitaal. De betaalzender FOX Sports Eredivisie heeft daarover overeenkomsten gesloten met de kabelmaatschappij en de Europese satellietaanbieder.

Vorige week werden met Ziggo afspraken gemaakt over doorgifte van het voetbalkanaal. FOX heeft de komende 13 jaar de rechten om de wedstrijden in de eredivisie rechtstreeks uit te zenden. De samenvattingen blijven voorlopig bij de NOS.

Behalve de eredivisiewedstrijden zendt FOX Sports Eredivisie de duels in de eerste divisie en de KNVB-beker uit. Toine van Peperstraten en Kees Jansma zijn enkele van de presentatoren.

Met UPC en CanalDigitaal zijn ook afspraken gemaakt over de doorgifte van de nieuwe tv-zender FOX per 19 augustus en de andere betaalzender FOX Sports International die onder meer de UEFA Europa League, de Premier League en de Italiaanse Serie A gaat uitzenden.

Vanaf oktober wordt ook Fox Sports Go toegevoegd aan de abonnementen van CanalDigitaal. Dit is een app waarmee de livewedstrijden op smartphones, tablets en laptops kunnen worden bekeken.