Nieuws/Buitenland
1081890
Buitenland

Kabinet eist einde aan zitacties Broederschap

De interim-regering in Egypte heeft de politie woensdag opdracht gegeven een einde te maken aan de zitacties van aanhangers van de Moslimbroederschap. Dat meldt de BBC. De acties bedreigen volgens de regering de nationale veiligheid en zijn daarom niet langer aanvaardbaar.

Met de zitacties protesteren de aanhangers van de islamitische beweging tegen de afzetting van president Mohamed Mursi begin juli door de strijdkrachten. Mursi is uit de Broederschap voortgekomen. De belangrijkste zitacties zijn op een plein bij de Rabaa al-Adawiya-moskee in het noordoosten van Caïro en op het Nahda-plein bij de hoofdcampus van de Universiteit van Caïro. Eind vorige week kwamen bij de moskee 70 mensen om het leven bij gevechten tussen aanhangers van de broederschap en de veiligheidsdiensten.

„Het voortduren van de gevaarlijke situatie bij de pleinen en het terrorisme en de wegblokkades die daaruit voortvloeien, zijn niet langer aanvaardbaar gezien de bedreiging voor de nationale veiligheid”, zei minister Dorreya Sharaf al-Din van Informatie in een verklaring die op de tv werd uitgezonden.