Nieuws
1081896
Nieuws

ANWB wil beter wegennet Den Haag-Rotterdam

De ANWB wil dat er verbeteringen komen in het wegennet rond Den Haag en Rotterdam. Bij ongelukken en andere incidenten komt het verkeer tussen beide steden nu geregeld volledig vast te staan en belanden automobilisten in langdurige files.

De belangenorganisatie pleit woensdag onder meer voor een nieuwe verbinding in de oksel van knooppunt Gouwe bij Gouda, waardoor verkeer vanaf de A20 direct richting Den Haag kan en vanaf de A12 vanuit Den Haag direct richting Rotterdam. Met deze nieuwe lussen ontstaat een alternatieve route bij stremmingen op de A13 en A4 tussen de hof- en Maasstad.

Volgens de ANWB gaat het niet om grote investeringen, maar om „slimme en relatief goedkope ingrepen”. De bond denkt daarbij ook aan een opwaardering van de N470 (Delft-Zoetermeer) en van de veilingroute door het Westland.

Andere voorstellen om de snelwegen in deze regio te ontlasten gaan over verbetering van overstapmogelijkheden van auto op trein of tram met nieuw aan te leggen P+R-stations. De ANWB hoopt dat politieke partijen in de betrokken gemeenten de voorstellen in hun programma's opnemen.