Nieuws/Binnenland
1081917
Binnenland

'Asscher weet niets van afspraak vakbond'

Een sms'je van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken aan FNV-voorzitter Ton Heerts heeft dinsdag en woensdag voor grote verwarring gezorgd. Vakbond Abvakabo FNV had dinsdag uit protest tegen voorgenomen ontslagen het hoofdkantoor van zorgverlener Sensire bezet. Dinsdagavond laat werd de bezetting opgebroken omdat volgens de vakbond de minister de toezegging had gedaan om dit weekeinde met elkaar in gesprek te gaan. Het ministerie wist echter van niets.„De minister is op vakantie, in het buitenland. Er is niet eens contact met ons geweest. Ik heb geen idee hoe de vakbond hierbij komt”, zei een woordvoerster.

Uiteindelijk bleek dat Heerts een sms'je had gestuurd aan Asscher. De minister reageerde daarop met een sms'je dat hij nu met vakantie is en in het weekeinde contact zou opnemen. Op basis daarvan vertrokken de bezetters van het hoofdkantoor weer naar huis.

Medewerkers van Sensire en vakbondsmedewerkers hadden dinsdag het hoofdkantoor van de zorgverlener bezet, omdat ze boos zijn over het ontslag van 800 vaste medewerkers. Ook worden de contracten met 300 tijdelijke thuishulpen opgezegd. De thuiszorgmedewerkers en vakbond Abvakabo FNV vinden dat te voorbarig en zijn er naar eigen zeggen woedend over.