Nieuws
1081947
Nieuws

Ex-personeel Apple wil vergoeding tascontrole

Twee voormalige werknemers van Apple eisen een vergoeding voor de tassencontrole waaraan ze dagelijks meermalen buiten werktijd werden onderworpen. Beide eisers hopen dat hun zaak een class-action status krijgt.

Personeel van Apple Stores worden aan een tassencontrole onderworpen elke keer als ze de winkel verlaten, ook voor lunchpauzes. Hiermee hoopt Apple diefstal te ontmoedigen. De eisers zeggen dat ze  vaak wel 5 tot 10 minuten in de rij moesten staan voor ze aan de beurt waren.

“Dit werk, gedaan in de eerste plaats ten behoeve van de werkgever, is tijd die Apple-werknemers gecompenseerd zouden moeten krijgen, zowel normale werktijden, als overwerkuren boven de 40 uur per werk”, aldus de aanklacht.

De twee eisen dat ze alsnog loon krijgen uitbetaald over deze tijd, een vergoeding voor overwerk en andere sancties met betrekking tot een volgens hen gebruikelijke praktijk in de Amerikaanse showrooms van Apple. De aanklagers zeggen beide een aantal jaren voor Apple te hebben gewerkt, van Californië tot Georgia en Florida.

De zaak is op 25 juli ingediend voor de rechtbank in San Francisco. Rechtszaken vanuit de Apple gelederen zijn zeldzaam, omdat het bedrijf bekendstaat om de grote loyaliteit van haar werknemers.