Nieuws
1081949
Nieuws

Asus topman ziet weinig heil in Windows RT

Asus experimenteert met gadgets in vele soorten en maten, zoals notebooks die veranderen in een tablet en een 7-inch tablet die ook gebruikt kan worden om te bellen. Volgens topman Jonney Shih is er niets mis met deze strategie. Dat kan hij echter niet zeggen over het Windows RT besturingssysteem.

Het resultaat van deze uitgeklede Windows 8 versie die draait onder ARM-gebaseerde processoren is volgens Shih ‘niet erg veelbelovend’, zo laat hij weten aan AllThingsD. De topman doelt daarbij zowel op Microsoft’s Surface RT als Asus eigen VivoTab RT.

Hoewel Shih toekomstige Windows RT apparaten niet helemaal uitsluit, zegt hij dat hij wat betreft Windows alle tijd en energie zal steken in apparaten die draaien onder Intel chips.

Shih merkte op dat Microsoft nog meer fouten heeft gemaakt en wees daarbij naar het feit dat één van de meest populaire apps voor Windows 8 een programma is dat het klassieke startmenu terugbrengt. In Windows 8.1 herintroduceert Microsoft overigens zelf de Start button.