Nieuws/Buitenland
1081967
Buitenland

Belgisch ziekenhuis blijft onterecht hoog factureren

Ook bij onze zuiderburen wordt er gesjoemeld met zorgfacturen. Het ziekenhuis AZ Groeninge te Kortrijk heeft voor achtentwintig tweepersoonskamers de prijs van een éénpersoonskamers gerekend. Ondanks dat de Belgische Ombudsman stelt dat dit niet zou mogen, wieigert het ziekenhuis haar beleid te wijzigen.

De Belgische krant ´de Standaard´ werd gewaarschuwd door de ouders van Kas, een tweejarig jongetje die onlangs was opgenomen in AZ Groeninge. Ze kregen een hoge factuur thuis voor een ´ontdubbelde tweepersoonskamer´, een tweepersoonskamer die met een scheidingswand in twee was verdeeld, maar waarbij badkamer en toilet wel worden gedeeld.

Volgens de factuur wordt deze van oorsprong twee-persoonskamer door het ziekenhuis aangemerkt als een eenpersoonskamer, waardoor allerlei extra toeslagen mogen worden gerekend.

Hierop besloten de ouders de Ombudsman aan te schrijven, die hen gelijk gaf. De ouders hebben het te veel betaalde bedrag terugbetaald gekregen. Het AZ Groeninge meldt echter aan de Standaard dat dat geen schuldbekentenis is. Dat houdt in dat het ziekenhuis zijn factuurbeleid dus niet zal wijzigen. Voor niet-klagende ouders zal de hoge prijs dus gehanteerd blijven.