Nieuws/Binnenland
1081983
Binnenland

Rechter verplicht REM tot organisatie afterparty

De rechter heeft het REM-eiland verplicht tot het houden van een afterparty tot drie uur ´s nachts. Hilly Engels, de eigenaresse van het restaurant, probeerde zich te verzetten tegen de afterparty van het 'Float festival' dat 3 augustus gehouden wordt.

Engels probeerde om onder eerder gemaakte afspraken uit te komen. Rem-eiland en Float Festival hadden weliswaar een contract opgesteld, maar de partijen hadden niet goed duidelijk gemaakt wie voor welke kosten zou opdraaien. Toen duidelijk werd dat de uitbaatster van het REM-eiland een groot deel van de kosten voor haar rekening zou moeten nemen, stapte ze naar de rechter.

De rechter gaf Float echter gelijk. De rechter vond ook dat de afspraken niet allemaal duidelijk waren, maar onderstreepte dat Float Festival  al ver gevorderd is met de voorbereidingen. Zo zijn de uitnodigingen al verstuurd en de posters al gedrukt.

Het feest moet van de rechter tot minstens 3.00 uur duren en REM dient te zorgen voor DJ´s en een geluidsinstallatie. Ook moet er van de rechter voldoende eten en drinken aanwezig zijn voor de gasten.