Nieuws
1081986
Nieuws

Top 10: opvallende Tour de France-auto's

Nederland is weer geheel in de ban van de Tour de France. Maar naast al die fietsen zijn er ook ieder jaar weer veel auto's betrokken bij deze wielerwedstrijd. Zowel als volgauto als onderdeel van de promotie-karavaan. Een top 10 van opvallende Tour de France auto's.

10. Skoda Yeti

Op iedere hoek van de straat zie je ze tijdens de Tour de France, Skoda Octavia's. En Superbs, Yeti's en Fabia's. Skoda is dan ook de hofleverancier van de Tour de France. Teams rijden ermee, maar ook de officiële Tour-auto's zijn Skoda's. Een tiende plek omdat er ook bijzondere Skoda's meerijden, zoals de Yeti met ... een yeti erop.

9. Jaguar XF Sportbrake

Jaguar sponsort team SKY en zet daarom ook de XF Sportbrake in als supportwagen. Voorzien van een felblauwe streep die vervangen werd door een gele toen Bradley Wiggins de gele trui pakte.

8. Citroën C3 Pluriel

Een aantal jaren geleden werden er de meest wilde auto's op basis van de Citroën C3 Pluriel gemaakt. Een auto met BIC-pennen, een met een enorm wiel achterop, met een hond en ook een grote La Vache qui rit-verpakking.

7. Renault 5 Pattex

Pattex reed in 1987 mee in de promotie-karavaan met een dubbele Renault 5. De daken van de auto's zaten tegen elkaar aan. De 5 die op het dak gemaakt was, was geen echte auto, maar een replica van lichtere materialen. Wel een vrij redelijk lijkende replica.

6. Peugeot 3008

De goksite PMU.FR reed in 2012 mee met deze Peugeot 3008. Ze zetten een aantal levensgrote paarden op het dak, inclusief ruiters. Het leverde wel een geslaagd geheel op.

5. Citroën HY S.E.V. Marchal

S.E.V. Marchal maakte lampen, dat zal je niet verbazen als je de foto van de Citroën HY bekijkt. Het hele assortiment wat S.E.V. Marchal kon leveren monteerden ze in 1964 op de bestelbus. Zowel voorop als aan de zijkanten, achter glas.

4. Renault Spider

Niet een van de meest opmerkelijke auto's in de Caravane Publicitaire, maar wel een van de leukste Renaults, deze Spider. Antargaz rijdt al enkele jaren mee in de karavaan met deze Renault, waar ze wel de aerodynamica en het gunstige gewicht van hebben verziekt. Maar omdat het zo'n leuke auto is toch een vierde plek.

3. Vittel waterfles

Naast dat Peugeot jaarlijks meerijdt in de karavaan met een klassieke Peugeot 404 cabriolet, doen ze ook mee met een rijdende waterfles. Een soort gemotoriseerde skelter in de vorm van een flesje Vittel. Goed voor een derde plek.

2. Banette graanwagen

Bakker Banette bouwde deze auto met graan, waarmee ze sindsdien alweer enkele jaren meerijden in de karavaan. Bovenop de auto is een soort van uitkijkpost, waarvandaan soms brood wordt gegooid. Omdat het lijkt op een rijdende bunker van graan, een tweede plaats.

1. Volkswagen New Beetle

LCL ging wel heel ver met de Beetle. Ze hebben een enorme pop op de auto gemaakt, van een wielrenner. Met een hoogte van vier meter vielen de Kevers enorm op tijdens de Tour van 2005. Sindsdien zijn de Kevers ook voor latere edities gebruikt. Omdat ze zo belachelijk zijn, is deze Beetle de winnaar.