Nieuws
1081987
Nieuws

Wereldleiders aan de Britse popmuziek

De Britse minister-president David Cameron staat erop dat zijn collega's als Obama, Poetin en Merkel kennis maken met de laatste pophits uit zijn land.

Cameron deelde vorige maand tijdens de topconferentie van de G8 een USB-stick met verschillende liedjes uit het Verenigd Koninkrijk uit aan zijn internationale collega's.

Onder meer Barack Obama, Vladimir Poetin en Angela Merkel kregen van de leider een stick in hun handen geduwd, zo meldt de Britse krant The Guardian.

De Britse minister-president hielp met zijn actie de BPI, een organisatie die de belangen van de platenindustrie in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt. BPI omschreef de selectie als 'op maat gemaakt voor de leiders'. De inhoud van de USB-stick staat nu zelfs op muziekdienst Spotify.

Met liedjes van onder anderen Ben Howard, Lianne La Havas, Jake Bugg en Tom Odell probeert Cameron de muziek in zijn land te promoten.

Onlangs verboden Morrissey en Johnny Marr, liedjesschrijvers van de band The Smiths en tegenstanders van Camerons beleid, de minister-president fan te zijn van hun muziek nadat hij te kennen had gegeven dat de band een van zijn persoonlijke favoriet was.