Nieuws/Binnenland
1081994
Binnenland

Nieuwe Occupy in Rotterdam

Rotterdam wordt vanaf volgende week vrijdag een 'links bolwerk'. Het No-border-camp is van plan de stad aan te doen met 300 tot 500 actievoerders om te protesteren tegen de landsgrenzen.

Tegen Radio Rijnmond vertelt actievoerder Ron Vrij dat het niet moet uitmaken waar je toevallig geboren bent  en dat iedereen mag gaan en staan waar hij wilt. Of iedereen dan op dezelfde plek gaat zitten? Vrij: "Dat vragen we ons af." Volgens Vrij moet het wel lukken "als de welvaart een beetje vrij verdeeld zou worden in de wereld".

De groep zal op een nog geheime locatie een tentenkamp opslaan. Het vorige kamp - van Occupy - voor het World Trade Centre was voer voor discussie in de Rotterdamse raad, omdat uitbaters van de nabijgelegen horecagelegenheden en winkeliers klaagden over overlast.

Op het beursplein nabij de Coolsingel stonden destijds grote tenten waar jonge mannen met dreads 'actie aan het voeren waren'. Volgens veel winkeliers was de politieke boodschap van  Occupy van ondergeschikt belang en zaten de protesteerders daar op het eind nog zonder enig politiek doel.

Gelukkig voor de winkeliers  duurt de actie deze keer slecths  een week en zal de locatie worden gekozen in samenspraak met de gemeente. Het is dus nog niet zeker of het tentenkamp weer in het centrum zal worden opgeslagen.