Nieuws/Binnenland
1081996
Binnenland

Hooligans bij jongerenorkest

De Leidse muziekvereniging Kunst en Genoegen blijkt hooligans te hebben. Supporters van het jongerenorkest hebben zich misdragen tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Dat stelt WMC-voorzitter Reg van Loo.

Op 13 juli trad het Jong K&G op. Volgens Van Loo, die tevens burgermeester van Vaals is, hebben zijn medewerkers gezien dat fans joelden toen de Duitse muzikanten binnen marcheerden. Ook trokken ze hun bovenkleding uit en dronken ze te veel. Van Loo noemt het "WMC-onwaardig".

Volgens het Leids Dagblad zeggen klagende toeschouwers dat er wel meer aan de hand was. Tijdens het evenement zouden de relschoppers de Hitlergroet hebben gebracht toen de Duitsers hun act de presence gaven. Ook lieten ze hun broek zakken en unireerden ze over stoeltjes heen. Van Loo kan dat niet bevestigen.

Het Jong K&G was goed voor zilver. Op hun website staat het verslag van de prestatie: "Muzikaal gezien was er niets mis met onze jongens. De March Russians Soldiers en de Marines March stonden als een huis en klonken als een klok. Ook zagen ze er indrukwekkend uit: mooie nieuwe uniformen, nieuwe trommels, goed geknipt tijdens kappersavond afgelopen donderdag, als één blok marcheerden ze het stadion van Roda JC binnen."