Nieuws/Buitenland
1082067
Buitenland

Miracle Village: dorp vol zedendelinquenten

Miracle Village is een groen dorp in het zuiden van Florida, dichtbij het natuurschoon van de everglades. Er wonen zo'n tweehonderd mensen in nette, kleine bungalows. Meer dan 100 inwoners zijn veroordeeld als zedendelinquent.

Onder de seksmisdadigers is één vrouw, de rest zijn mannen. Sommigen keken kinderporno of misbruikten hun eigen kinderen. Anderen mishandelden minderjarigen en misbruikten hun machtspositie. In Miracle Village wonen onder meer een pastoor en een sportleraar. Op het eerste gezicht een doodnormaal dorp dus, voor wie niet zou weten wat voor gruwelijke misdaden de inwoners op hun geweten hebben.

Dat Miracle Village vol zit met seksmisdadigers, is niet toevallig. Zedendelinquenten in Flordia mogen niet in de buurt van een school, crèche of speeltuin wonen. Geen wonder dus, dat ze vaak afgezonderd leven in kleine dorpjes ver buiten de stad.

Pastoor Dick Witherow creeërde het dorp in 2009, als toevluchtsoord voor pedofielen en misbruikers. Aanvragen om in het stadje te kunnen wonen, stromen wekelijks binnen met tien of soms zelfs twintig tegelijk.