Nieuws/Binnenland
1082070
Binnenland

Vrijdag tot 36 graden!

De hitte keert terug in ons land! Vandaag nog niet direct maar het wordt na de regen van afgelopen nacht wel weer snel droog. Ook de zon komt erbij en de maxima komen op 20-24 graden. Later vandaag komt de instroom van subtropische luchtmassa’s op gang. Dat gebeurt in een zuidelijke stroming tussen hogedruk boven Europa en lagedruk op de Oceaan.

Komende nacht wordt het helder, morgen is het zonnig en zeer warm. De temperaturen lopen donderdag op naar waarden van 26 tot 32 graden, de hoogste temperaturen in het zuiden en oosten van het land. Er is weinig wind uit zuidelijke richtingen. De nacht naar vrijdag daalt het kwik op sommige plaatsen niet beneden de 20 graden.

Vrijdag overdag is het snikheet. De temperaturen schieten al vroeg naar tropische waarden en het kwik komt uit tussen 32 en 36 graden! Het wordt mogelijk de warmste dag van het jaar tot nu toe. Er is nog steeds weinig wind. Later kunnen er wolkensluiers voorkomen. Zaterdag volgen in de loop van de dag regen- en onweersbuien. Het kwik ligt in vochtiger condities tussen 25 en 31 graden en het is ronduit zwoel.

Na de buien wordt het tijdelijk iets minder heet. Zondag wordt het 23 tot 27 graden. Vanaf maandag zit er wederom een stijgende tendens in de temperaturen. Tot en met woensdag is het veelal droog, zonnig en ligt het kwik tussen 25 en 30 graden.