Nieuws/Binnenland
1082084
Binnenland

Stel opereerde als nepagenten

Tegen nepagenten Bidal K. uit Etten-Leur en Fatima D. uit Lelystad is 180 uur werkstraf geëist. Het, inmiddels, ex-koppel deelde in 2010 verkleed als agent boetes uit op de A16 bij Breda.

D. was op dat moment net vier maanden agente inopleiding bij de Amsterdamse politie. De vrouw werd na haar aanhoudingmeteen geschorst en later ontslagen.

De offiicier van justitie noemde de oplichting doortrapt engoed voorbereid, maar ook knullig. Hettweetal hield met hun eigen auto auto's met buitenlandse kentekens aan en gaven boetesvoor te snel rijden. Er moest meteen worden betaald. Het stel hadeen rood/blauw zwaailicht, droegen oortjes en de man van 29 had eenpolitiekaart vervalst. Ook gebruikte D. de kleding en hetbonnenboekje dat ze had gekregen.

 De boetes die ze uitdeelden varieerden van150 tot 1500 euro. Volgens het duo hebben ze maar twee keer alsagenten opgetreden. Justitie twijfelt daar aan, maar kan maar tweezaken bewijzen. Het OM houdt met haar milde eis rekening met de ellende waarin dedaders terecht zijn gekomen. Zo raakte D. in de financiële problemen nadat de praktijken aan het licht kwamen.